Relaxte return richting Rotterdam

26 juni 2026 - Dover, Verenigd Koninkrijk

Afgelopen zondag stonden we nog te koukleumen op de Noordkaap, inmiddels zijn we afgedaald naar warmere oorden. Over deze laatste week van de cruise valt weinig te vertellen. Er zaten al drie zeedagen in en dan ook nog eens twee havens die we de eerste veertien dagen van de cruise al bezocht hadden: Lerwick en Dover. In Lerwick hadden we de pony’s en de man met de geit al gezien en wat we van Dover vinden, kunnen jullie in een vorig verslag lezen. Dus nee, ook deze keer geen klauterpartij naar Dover Castle, zeker niet in de hitte. Hoewel, die hitte valt wel mee; het is hier in Dover met ‘maar’ 28 graden en geen zon, aangenaam toeven op het balkon.

Die warmte kwamen we pas vrij zuidelijk tegen, het grootste deel van de Noordzee was koud en mistig.

Dit is dus het laatste verslag van deze cruise, tenzij er tussen nu en negen uur morgenochtend, als Judith ons komt ophalen in Rotterdam, nog iets bijzonders gebeurt.

De twee grote koffers staan al ingepakt klaar, vanavond zitten we nog samen met Gert-Jan en Katja aan het diner als afscheid (ze gaan morgen al om 7 uur van boord om bij een begrafenis aanwezig te kunnen zijn).

De foto’s van vandaag zijn gemaakt op het schip, waaronder een aantal van de kunstcollectie aan boord: meer dan 2000 kunstwerken van 160 kunstenaars (miljoenen dollars waard!)

1. Marijke:
    26 juni 2026
    Jullie heerlijke vakantie zit er weer op dus! Dank voor het delen, Frans.
    Mooie kunst aan boord trouwens!
  2. Marjan:
    26 juni 2026
    Welkom terug in Nederland!
    Reuze bedankt voor jullie verhalen en foto’s!
  3. Marie-Louise de Zwart:
    26 juni 2026
    Bedankt voor al de verhalen en mooie foto's die we met jullie mochten mee beleven.
  4. Gera Backx:
    26 juni 2026
    Het was weer leuk om jullie reisverhalen te lezen! Dank voor het delen!
    Welkom weer thuis in een warm Nederland!
  5. Gerda:
    26 juni 2026
    Welkom terug in een tropisch Nederland en bedankt voor alle verhalen en foto’s
  6. Paula:
    27 juni 2026
    Goed dat jullie z,on heerlijke vakantie hebben gehad. Bedankt voor de geweldige en grappige verhalen,maar ook weer welkom thuis in ons mooie Nederland! Lieve groetjes.Paula